Cryosauna 1-op-1 sessie

Reset je lichaam in 3 minuten met cryotherapie.

Wil je verlost worden van allerlei klachten? Wil je je weerstand verhogen? Of wil je er gewoon beter uitzien? Kom naar River en onderga de sensatie van cryotherapie. Je verblijft maximaal 3 minuten in een Whole Body Cryo cabine bij een temperatuur tot -180 ºC. Die koude behandeling heeft een ongekend groot aantal zeer positieve effecten. Tijden deze sessie gaan we persoonlijk met je aan de slag.

 

Cryotherapie

COLLAGEENPRODUCTIE
De Cryosauna bevordert de collageenproductie waardoor de huid wordt verstevigd en vernieuwd wat zorgt voor een prachtige huid. Daarnaast sluit het poriën waardoor verzachtende stoffen bewaard blijven die de huid een zachte en mooie uitstraling geven. Ook zorgt dit ervoor dat er geen oliën en vuil van buitenaf op de huid verzameld kan worden.

VETVERBRANDING
Door 1 bezoek aan de Cryosauna van 3 minuten kan men tussen de 300 en 800 calorieën verbranden. Dit verschilt per lichaamstype. Het metabolisme wordt gestimuleerd en er wordt lichaamswarmte geproduceerd. De naverbranding zorgt er voor dat je zo veel calorieën verbrand.

REACTIE VAN HET LICHAAM
Er zijn talloze voordelen van de Cryosauna voor het menselijk lichaam. Het brein krijgt een signaal en wilt het lichaam beschermen tegen de koude door het bloed naar het buikgedeelte te sturen. Na de behandeling wordt het rijke bloed terug door het hele lichaam gepompt. Dit verbeterd het immuunsysteem, stimuleert cel vernieuwing en helpt afvalstoffen te verdwijnen.

HERSTEL NA OPERATIE
Het anti-zwelling en anti-ontstekingseffect heeft niet alleen voordelen op het gebied van sport en revalidatie. Ook heeft het een groot esthetisch voordeel. Herstel na cosmetische plastische operaties zou zo kort mogelijk moeten duren. Zwellingen en ontstekingen kunnen door cryotherapie aanzienlijk verminderen.

VERBETERDE PRESTATIES
De Cryosauna werkt zowel op spier- en cardiovasculair niveau. Wanneer dit wordt toegepast voor een intensieve training verhoogt het de fysieke prestaties en weerstand van de sporter/atleet. De bloedsomloop versnelt, natuurlijke enzymen, voedingsstoffen en hormonen worden vrijgegeven waardoor de sporter/atleet meer kracht, hogere snelheid en een grotere weerstand tegen vermoeidheid kan bereiken.

GEESTELIJKE BALANS
Dankzij het vrijkomen van hormonen, waaronder endorfine en neuropeptiden, voelt de sporter/atleet zich voldaan. Er heerst een gevoel van tevredenheid en kalmte in het lichaam. Iedereen weet hoe belangrijk de mentale gesteldheid van een sporter/atleet is voor training en motivatie.

VOEDINGSTOFFEN
Onmiddelijk na de blootstelling aan zulke lage temperaturen worden zuurstof en andere benodigde voedingsstoffen voor de spieren en het lichaam sneller doorgepompt. Doordat de bloedsomloop versnelt is een bijkomstigheid dat afvalstoffen ook sneller uit het lichaam verdwijnen.

HERSTEL NA EEN TRAINING
Omdat de Cryo Sauna ontstekingen en zwellingen helpt te verminderen, wordt de (spier)pijn gereduceerd en kan het lichaam zichzelf beter genezen en spierherstel bevorderen. In tegenstelling tot ijsbaden kunt u onmiddellijk na een bezoek aan de Cryo Sauna de training voortzetten.

ONDERSTEUND BEHANDELINGEN
Cryotherapie heeft positieve effecten op de elementen waarop een behandeling is gericht. Het helpt pijn te verminderen, heeft een anti-zwelling en anti-ontstekingseffect en er zijn zelfs studies die aantonen dat de ROM verbeterd na regelmatige een sessie in de Cryosauna te nemen.
Daarnaast kan cryotherapie voor mensen met chronische klachten de uitkomst bieden. Denk hierbij aan de klachten die bijvoorbeeld artrose of reumatoïde artritis met zich mee brengen. Door het pijn bestrijdende effect in combinatie met de anti-zwelling en anti-ontsteking zullen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen na een behandeling.

DEPRESSIE EN ANGST
Beschikbare onderzoeken laten zien dat cryotherapie een potentiële behandeling, of een ondersteuning op bestaande behandelingen zou kunnen zijn voor het behandelen van depressie en angst. Als er regelmatig gebruik gemaakt wordt van WBC verbetert het slaappatroon en de stemming van de persoon. De hormoonhuishouding verandert en dat heeft meteen effect op de depressie- en angstgevoelens.

 

VERMINDERT STRESS
Het stresshormoon cortisol neemt na regelmatige cryotherapie af. Hoe minder er van dit hormoon in het lichaam te vinden is, hoe beter iemand zich voelt. Dit in combinatie met een boost van endorfine en neuropeptiden wordt de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterd. Door de automatische reactie van het lichaam om zich te beschermen tegen de kou, krijgt de persoon elke keer na de behandeling een energie boost omdat al het rijke bloed na de behandeling terug wordt gepompt door het hele lichaam.

VERBETERT DE BLOEDCIRCULATIE
Dit zorgt voor een adequate levering van zuurstof en voedingsstoffen aan lichaamsweefsels. Juist naar beschadigde weefsels wordt extra bloed gestuurd om te herstellen. De kwaliteit van het lichaam wordt verbeterd en het natuurlijk vermogen van het lichaam om afvalstoffen te elimineren wordt versnelt.

Je herstelt sneller na (extreme) inspanning, je hebt een snellere en betere revalidatie bij blessures, je levert betere sportprestaties, je kunt vaker trainen.

De Cryosauna werkt als een natuurlijke pijnbestrijding, is een goede antidepressivum, versterking je immuunsysteem, vermindert overgangsklachten.

Je krijgt een mooiere, strakkere huid, vermindering van acne en cellulitis, en het zorgt voor gewichtsverlies (bevriezing van vetcellen).

Een algehele reset voor body & mind, het verhoogd je vitaliteit, je zult beter slapen, een natuurlijke ontgifting, het geeft je ontspanning, het brengt je hormonen in balans.

Informatie frequentie en resultaten Cryotherapie.

Wanneer kan ik ongeveer resultaat verwachten? Hoe vaak in de week zou ik het beste kunnen gaan?
Wij hebben een lijstje voor jullie gemaakt. Het onderhoud (na het gewenste resultaat) is in principe 1 x per week, dit kan echter per persoon of aandoening verschillen.

Afvallen en cm verlies: 10 – 30 sessies. 3 tot 5 x per week.
Meer energie: 5 – 10 sessies. Binnen 2 tot 3 weken.
Spataderen: 5 -10 sessies. Binnen 2 tot 3 weken.
Herstel na operatie: 5 – 10 sessies. Binnen 2 tot 4 weken.
Huidaandoeningen, eczeem, psoriasis: 10 – 20 sessies. Binnen 2 tot 4 weken.
Fibromyalgie: 10 – 30 sessies. 2 tot 3 x per week.
Cellulitis, collageen opbouw en versteviging van de huid: 5 – 10 sessies. Binnen 2 tot 3 weken.
Detox en het verbeteren van het immuunsysteem: 5 – 10 sessies. Binnen 2 tot 4 weken.
Migraine, spanningshoofdpijn: 5 – 10 sessies. Binnen 2 tot 4 weken.
Opvliegers en overgangsklachten: 5 – 10 sessies. Binnen 2 tot 4 weken.
Sport en spierherstel: 1 – 2 sessies. Binnen 2 dagen.
Acute pijn en ontstekingen: 5 – 10 sessies. Binnen 2 tot 4 weken.
Chronische pijn en ontstekingen: 5 – 10 sessies. Binnen 2 tot 4 weken.
Reumatische artritis, reuma: 10 – 30 sessies. 2 a 3 x per week.
Vermoeidheid, stress en depressie: 5 – 30 sessies. 2 tot 3 x per week.
Allergieën: 10 sessies. Binnen 2 tot 3 weken.